Login en vind jouw stage

Inloggen voor leerlingen
  1. Wachtwoord vergeten?

Nieuwste stageplaatsen

Alle informatie voor leerlingen

Maak van jouw beroepsstage een succes!

Voor het zoeken en vastleggen van de ideale stageplek voor je beroepsstage werk je samen met je stagedocent.

Je hebt gekozen voor een vakrichting waarin verschillende beroepen mogelijk zijn. Om een beeld te krijgen van wat voor soort werk mogelijk is, word je op weg geholpen door je stagedocent. Je kunt ook  zelf of samen met je ouders en/of vrienden de mogelijkheden bespreken.
Op internet is veel informatie te vinden over je vakrichting, de organisaties en/of bedrijven.
Bereid je goed voor op een bedrijfsbezoek of een telefoongesprek.
Denk na over wat je te weten wilt komen en hoe je je vraag het beste kunt stellen.
Maak van tevoren een lijstje van vragen die je kunt stellen. Neem dit mee bij je eerste bezoek. Dit is niet kinderachtig, ze zien zo dat je je goed hebt voorbereid.
Een goede stageplek is goed voor je zelfvertrouwen en voor je toekomst. Er zijn heel wat leerlingen die een goede stage hebben gehad en later bij het bedrijf zijn gaan werken. Een goede indruk blijft namelijk lang hangen ;)
Veel succes bij het vinden van je ideale stageplek. 
Enne, ... heb je vragen? Stap dan af op je stagedocent.

Procedure beroepsstage op de school:
1.       Leerlingen krijgen informatie over de stage, het invullen van de stageovereenkomst  en de registratie in de vacaturebank.
2.       De leerling legt zelf contact met een bedrijf/instelling of zoekt een stageplek in de vacaturebank. De stagedocent kan ook een leerling koppelen aan een stageplek in de vacaturebank.
3.       De leerling maakt kennis met het bedrijf/instelling en vult de stageovereenkomst in. NB. door alle partijen getekende stageovereenkomst.
4.       Het Stagebureau controleert de registratie in de vacaturebank aan de hand van de ontvangen stageovereenkomsten.
5.       De leerling loopt stage en wordt op de stageplek bezocht door een docent.
6.       Direct na afloop van de stage zet de leerling de stage op afgerond in de vacaturebank waarna de stagebieder per automatisch bericht (e-mail) ontvangt om dit te bevestigen.
7.       De leerling reflecteert samen met zijn docent op de stage o.a. aan de hand een stageboekje en/of verslag.
 
Procedure beroepsstage voor het Stagebureau:
1.       Het Stagebureau ontvangt van elke school een overzicht uit Magister van de leerlingen die  de beroepsstage moeten uitvoeren en importeert deze gegevens in de eXperience (vacaturebank).
2.       Het Stagebureau ontvangt per vakrichting een opgave over het aantal stageplekken dat geworven moet worden en registreert deze in de vacaturebank.
3.       Het Stagebureau verstrekt de stageovereenkomsten en geef instructie over de vacaturebank en de registratie op de school aan leerlingen en docenten.
4.       Het Stagebureau controleert alle  stageovereenkomsten en registreert de stageplekken in de vacaturebank (voor de stage begint). Leerlingen en docenten hebben in de vacaturebank het overzicht wie waar stage loopt.
5.       Het Stagebureau controleert of elke leerling na afloop de stage op afgerond zet.
Optioneel:
1.       Het Stagebureau verzorgt de informatie over de stage en de registratie aan de leerlingen op school.
2.       Het Stagebureau verzorgt de stageklapper voor elke leerling, de vakdocent levert het lesmateriaal aan en wordt ondersteund de ontwikkeling van lesmateriaal.